Dans og mental sundhed

PD inspireret dans

Kom og dans dig glad, med PD inspireret dans – en dansestil specielt målrettet mennesker med Parkinson. Ud over at dit smil bliver bredere, så får du også trænet balance, koordinering, fleksibilitet, hukommelse, gang og holdning. Vi arbejder med små koreografier og kommer hele verden rundt både i bevægelse og musik. Så tag gerne din partner, nabo, barn eller gode ven med ganske gratis og få en sjov, hyggelig og udfordrende eftermiddag med plads til masser af grin og sved på. Forkundskab til dans ikke nødvendigt. Der danses både siddende og stående, så alle kan være med uanset niveau. 

Tid: Mandag, kl. 15.30-16.30
Lærer: Birgitte Bisgaard Nielsen tlf.: 23 98 66 83    
Varighed/pris: 26 lektioner –  Kr. 700,-
Tilmeld: Hold 322 – PD inspireret dans

Dans for Afasiramte og lignende diagnoser

Bevæg dig for livet og dans dig glad.

Vi har sammensat et danseprogram specielt målrettet til Afasiramte, hvor vi via dansen træner kroppen og de forskellige steder i hjernen som kan være ramt. Ud over at dit smil bliver bredere, så får du trænet balance, krydskoordinering, fleksibilitet, hukommelse, gang og holdning. Vi kommer hele verden rundt både i bevægelse og musik – og forsøger at opfylde netop dine danseønsker. Forkundskab til dans ikke nødvendigt, så alle kan være med og der kræves ikke en partner.

Hvis du har brug for det, så tag gerne en mand, nabo, veninde eller lignende med

Tid: Onsdag 10.00 – 11.40          
Lærer: Søren Frølund tlf.: 20 93 73 53
Varighed/pris: 26 lektioner kr. 700,-
Tilmeld: Hold 323 – Dans for afesiramte

Tid: Mandag kl.10.00 – 11.40
Lærer: Søren Frølund tlf.: 20 93 73 53    
Varighed/pris: 14 lektioner Kr. 350,-
Tilmeld: Hold 324 – Dans for afesiramte

Dans for Alzheimer og demensramte med pårørende

Tag din partner med og kridt danseskoene, bevæg dig for livet og dans dig glad. Mange har gået til dans i deres ungdom og har haft positive oplevelser derved. Fysisk træning/ dans kan have en positiv forsinkende indvirkning på nogle af symptomerne for Alzheimer og demenssygdomme. Gennem dans styrkes vores mentale sundhed – vi oplever fællesskaber og det kærlige møde når vi danser – et kropsligt møde uden mange ord. Vi har sammensat et danseprogram specielt målrettet til borgere med moderat Alzheimer og Demens og deres pårørende, hvor vi via dansen træner kroppen og de forskellige steder i hjernen, som kan være ramt. Dans er en måde at være kærlige og sociale på.

Ud over at smilet bliver bredere, så får du trænet balance, krydskoordinering, fleksibilitet, hukommelse, gang og holdning. Vi forsøger at opfylde netop dine danseønsker. Forkundskab til dans ikke nødvendigt, så alle kan være med og der kræves ikke en partner.

Tid: Onsdag kl. 15.30 – 16.45     
Lærer: Søren Frølund tlf.: 20 93 73 53
Varighed/pris: 26 lektioner kr. 700,-
Tilmeld: Hold 326 – Dans for afesiramte

Salsa mod knogleskørhed  

For dig, der enten har været tilknyttet AAUs forskningsprojekt om osteoporose og dans, eller som har lyst til at danse cubansk salsa som forebyggelse eller led i at styrke dine knogler i forhold til Osteoporose.

Vi danser en time med højt humør og god energi. Vi fokuserer på grundtrin, pardans og overkommelige drejninger, der giver liv og dynamik til dansen. Vi tilsætter noget cubansk charme og gode danske grin. Alle er velkomne, uanset om du har partner eller kommer alene. 

Tid: Mandag kl. 10.20 – 11.20      
Lærer: Birgitte Bisgaard Nielsen tlf.: 23 98 66 83 
Varighed/pris: 18 lektioner –  Kr.705,-/588,-/345,-
Tilmeld: Hold 330 – Salsa mod knogleskørhed

Dans for dig med KOL og andre lungesygdomme

Den Rytmiske har siden 2013 haft stor succes med lungekor og åbner nu dørene for en sjov og anerledes måde, at træne vejrtrækningen på – Nemlig dans. Du behøver ikke have en partner med, da undervisningen er indrettet efter at man kan deltage som enkeltperson

Tid: Fredag kl. 10.20-11.20
Lærer: Birgitte Bisgaard Nielsen tlf.: 23 98 66 83 
Varighed/Pris: 19,5 lektioner, kr. 705,-/588,-/345,-
Tilmeld: Hold 331 – Dans for dig med KOL og andre lungesygdomme