Artist Corner er et samarbejde mellem Den Rytmiske i Nordkraft, og Læreruddannelsen UCN og høfligt hjælp fra Musikkens Hus og Center for Dansk Jazz Historie, hvis formål er at afholde arrangementer, hvor vi kommer tæt på en kunstners musik og tanker omkring den – i skarp dialog med tilskueren.

Fonnesbæk/Kauflin/Williams

– international supertrio bestående af det unge, amerikanske klavervidunder, Justin Kauflin, den danske verdensklassebassist, Thomas Fonnesbæk, samt den amerikanske toptrommeslager, Billy Williams. Både Justin Kauflin og Thomas Fonnesbæk har synæstesi (evnen til at opfatte musik som farver), der resulterer i et spændende sammenspil på ekstremt højt niveau, De 3 musikere mødtes første gang i forbindelse med en koncert på Jazzhus Montmartre i København. Justin Kauflin var begejstret over sammenspillet med Thomas Fonnesbæk, at han inviterede ham med på sine tourneer i Europa og Asien. Det blev til albummet ”Synesthesia” med duoen Fonnesbæk & Kauflin samt en kommende udgivelse med trioen.

Tid: Tirsdag den 12. februar kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF-Must gratis
Køb billet: Fonnesbæk/Kauflin/Williams

Far og søn og musikken – Klaus Menzer & Max William Winding Menzer

2 trommeslagere spiller og fortæller historier fra musikerens verden bl.a. musik og generationer i en musikerfamilie, at være sideman, komponist og producer, trommenørderi, mm.

”Max William Winding Menzer –søn af Klaus Menzer og født med er par trommestikker i hånden. Har spillet, skrevet og produceret musik med/for flere forskellige artister Rasmus Walter, Sanne Salomonsen, The William Blakes, Hard Candy, Burnin Red Ivanhoe hvor han afløste sin far, Jærv, Kristina Renee og Freja Loeb mfl). Max var forsanger i sit eget Band “Late”. Spiller p.t. med Rasmus Walter (siden 2013), hvor han også er sangskriver og producer.”

Klaus Menzer – trommeslager –i 1979 sammen med Poul Halberg, Morten Kærså og Moussa Diallo dannede Sneakers. Året efter sluttede Mikkel Nordsø og Sanne Salomonsen sig til Bandet. Har senere spillet med bl.a. Moonjam, Palle Mikkelborg, Hanne Boel, Lis Sørensen, Alberte og Annisette samt turneret med bl.a. sin far Kim Menzer i Burnin Red Ivanhoe. Menzer fik i 2009 tildelt Ken Gudman Prisen,

Tid: Onsdag den 6. marts kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF-Must gratis
Køb billet: Far og søn og musikken

Makiko Hirabayashi, Marilyn Mazur & Klavs Hovman

Komponisten og pianisten Makiko Hirabayashi – nyt stærkt navn på den international jazzscene.

De tre musikere har spillet sammen i mange år og i mange sammenhænge, og de har opbygget en nærmest telepatisk evne til at forstå og følge hinanden musikalsk. I deres musik vil man derfor opleve et sammenspil på usædvanligt højt niveau. I både kompositionerne og trioens spil oplever man en lethed og en inspiration fra bl.a. klassisk musik, jazz, musik fra Fjernøsten, Skandinavien.

Makiko Hirabayashi – født I Tokyo, Japan I 1966. Uddannet på Berklee College of Music i Boston, hvor hun studerede i 3 år og tilegnede sig jazzens sprog.

Marylin Mazur- perkussionist og trommeslager – turneret med Miles Davis, Ben Webster, Jan Gabarek, Palle Mikkelborg og egne bands som Primiband og Future Song. Modtog Jazzparprisen 2001

Klavs Hovman – bassist, komponist og arrangør- spillet med bl.a. Palle 
Mikkelborg, Toots Thielemans, Richard Boone, Kenny Drew, Thad Jones, 
Ed Thigpen, Teddy Wilson, Art Farmer, Dizzy Gillespie, John Abercrombie.

Tid: Mandag den 25. marts kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazz historie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF-Must gratis
Køb billet: Makiko Hirabayashi, Marilyn Mazur & Klavs Hovman

Chief 1

Efter snart 30 år bag pulten kan man roligt sige at Chief 1 er en erfaren producer og DJ.

Musikken har altid spillet en kæmpe rolle i ”Chefens” liv og allerede som 18 årig stod han i front for det legendariske første danske rap band Rockers By Choice. Som producer har han blandt andet produceret musik for Kim Larsen, Ace of Base, Outlandish, Johnny Madsen og Sanne Salomonsen. Derudover er han manden der opdagede Nik & Jay, Humle Ridderne, Sound of Seduction og har haft et tæt samarbejde med Remee om produktionen af bandet L.I.G.A. Kom og hør Chief 1 aka Lars Pedersen i en intim fortælling om han liv og karrierer og der kommer nok også en masse god musik ud af højtaleren.

Tid: Mandag den 8. april kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazz historie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF-Must gratis
Køb billet: Chief 1

Swingtime Big Band – ft. Amalie Thørholm og Caroline Fomsgaard

Igen i år præsentere Swingtime Big Band et musikalsk program på Huset i Hasserisgade, hvor unge nordjyske talenter er i Fokus. I år har de inviteret sangerne Caroline Fomsgaard og Amalie Thørholm – 2 unge talentfulde og udøvende sangere. De vil blive udfordret af nogle super swingende jazz arrangementer fra Swingtimes nodearkiv – fra kendte swingnumre til nyere arrangementer af danske arrangører Glæd jer til to super talentfulde sangerinder i et møde med rutinerede swingende musikere fra Swingtime Big Band

Tid: Torsdag den 6. juni kl 19:30
Sted: Huset Hasserisgade
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF-Must gratis
Køb billet: Swingtime big band

Close Menu
Translate »