Artist Corner er et samarbejde mellem Den Rytmiske i Nordkraft, og Læreruddannelsen UCN og høfligt hjælp fra Musikkens Hus og Center for Dansk Jazz Historie, hvis formål er at afholde arrangementer, hvor vi kommer tæt på en kunstners musik og tanker omkring den – i skarp dialog med tilskueren.

Sinne Eeg /Peter Sprague duo

Den danske jazzvokalist Sinne Eeg har inviteret den amerikanske guitarist Peter Sprague til en koncertrække i Danmark.  De to musikeres samarbejde tog sin begyndelse under et af Sinne Eegs første ophold i USA. Siden da har de ofte optrådt sammen under Sinne Eegs mange turneer i USA. Det er nu første gang, at de to musikere spiller sammen i Danmark.
Både Eeg og Sprague er på et teknisk og musikalsk niveau, hvor stort set alt kan lade sig gøre, og deres fælles koncerter skaber et musikalsk rum uden grænser. Glæd dig til en jazzkoncert på internationalt topniveau!

Tid: Torsdag den 13. februar kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Sinne Eeg/Peter Sprague duo

Søren Andersen

– Musikernes musiker

Sidemen – Dem der bliver hevet i fra alle sider inden for musikbranchen, fordi man ved at de altid leverer den vare man efterspørger – og så lige lidt til – fordi de kan. Sådan en er Søren Andersen. Guitarist, producer, studieejer m.v. Han er folkeligt mest kendt som en del af Electric Guitars, og som en fast sideman hos Mike Tramp, og en samarbejdspartner med Jesper Binzer.( D-A-D)
 Søren Andersen indleder koncerten med en fortælling om hans musikalske historie fra drøm til virkelighed, hvor vi kommer på en længere musikalsk tur, der strækker sig fra USA og tilbage til Danmark, hvor han til sidst valgte en karriere som sideman.Søren har lige færdiggjort sin nye solo Guitar Pleasures og er i den forbindelse ude på turné med sin trio som er Allan Tschicaja (Pretty Maids) og Trommer Michael Gersdorff (Superfuzz) Bas     

Tid: Tirsdag den 10. marts kl. 19.30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Søren Andersen

Jazz/rock i billeder set gennem Gorm Valentins linse

Miles Davis, Chet Baker, Oscar Peterson, Stan Getz, Prince, Leonard Cohen, David Bowie, AC/DC, Bob Dylan og Bob Marley. Der kan synes langt fra Miles Davis’ cooljazz til David Bowies fremsynede artrock, men alle de nævnte kunstnere har som minimum én ting til fælles – Gorm Valentin har udødeliggjort dem i løbet af sin 40 år lange karriere som hoffotograf på landets scener og spillesteder. I 2016 modtog Gorm Valentin en æres-hæderspris fra komponistforeningen DJBFA for sit arbejde med musikfotografi.

Denne aften vil Gorm Valentin vise og tale om fotografier af jazzmusikere, livefotos og portrætter, taget fra 1975 og frem til nu, dog med et par afstikkere til tiden før.        

Tid: Torsdag den 19. marts kl. 19.30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Jazz/rock billeder

Carsten Dahl

–kunstens mange facetter

Oplev Carsten Dahl komponere øjeblikkets musik på piano og i en åben samtale med publikum dele sin stærkt personlige fortælling og inspirerende tanker om kunstens væsen; i musikken såvel som maleriet. Carsten vil blandt andet fortælle om hvordan han har vendt en ekstremt angstfyldt barndom til at være selve motoren i et kunstnerisk virke, hvor han er kendt som en landets bedste koncertpianister og som en superskarp, men uprætentiøs og autentisk foredragsholder. De sidste 5 år har han desuden malet med stor intensitet og han vil ved denne lejlighed også tage nogle af sine billeder med og fortælle lidt om tankerne bag.            

Tid: Tirsdag den 14. april kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Carsten Dahl

Swingtime Big Band og Jan Harbeck

Jan Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i swing-tradition. Han fremstår original, ekstremt stilsikker – som en musiker, der graver dybt i sin jazztraditionen. Ben Webster og Paul Gonsalves er hans store helte. Jan er fra Aalborg – uddannet på Det Nordjyske Musikkonservatorium, suppleret med ophold i New York. Bor København og spiller, ud over egne orkestre, med Ernie Wilkinson Almost Big Band, Niels Jørgen Steen´s Monday Night Big Band, Tivolis Big Band. Modtog Grammy for bedste album i 2009 og Ben Webster Prisen i 2018

Aftenens program akkompagneret af Swingtime Big Band  tager udgangspunkt i ”god” swing musik. Det vil være musik af bl.a. Ellington, Frank Sinatra, Count Basie og Woody Herman. Dirigent Frank Wommelsdorff fortæller om Big Bandets historie, struktur, og arrangementsstil. Bigbandet vil undervejs blive akkompagneret studerende fra UCN’s musikprofil.

Tid: Onsdag 13. maj kl 19:30
Sted: UCN festsal – Mylius Erichsensvej 137, 9210 Aalborg SØ
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF-Must gratis
Køb billet: Swingtime big band og Jan Harbeck

Close Menu
Translate »