Artist Corner er et samarbejde mellem Den Rytmiske i Nordkraft, og Læreruddannelsen UCN og høfligt hjælp fra Musikkens Hus og Center for Dansk Jazz Historie, hvis formål er at afholde arrangementer, hvor vi kommer tæt på en kunstners musik og tanker omkring den – i skarp dialog med tilskueren.

Silas Bjerregaard

Efter bruddet med Turboweekend er Silas Bjerregaard nu klar til at tage fat på solo karrieren.
Kom og mød ham i en akustisk duo sæt up, hvor han vil spille og fortælle om sin musik

Silas Bjerregaard var i 2018 aktuel i årets Toppen Af Poppen og gjorde sig i første program særligt bemærket med sin smukke og rørende fortolkning af Sko/Torp’s nummer Dolphin Girl. Omkring sine oplevelser i Toppen Af Poppen fortæller Silas; ”Jeg brugte det som en slags musikalsk legeplads, hvor jeg fik lov til at gøre lige hvad der faldt mig ind, uden at skulle tænke på, om numrene nu også passede sammen på et album. Det gav mig et stort selvtillids boost at arbejde med det alene fra start til slut, og på den måde var det den perfekte overgang til at begynde at skrive mit eget materiale.

Tid: Mandag den 16.september kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Silas Bjerregaard

Lars Jansson trio Feat Thomas Fonnesbæk & Paul Svanberg

Kom og hør den legendariske svenske pianist Lars Jansson fortælle om sin musik og spille med sin nye trio.Efter 30 år med fast trio har Lars Jansson valgt at spille med 2 yngre musiker, den danske bassist

Thomas Fonnesbækog den svenske trommeslager Paul Svanberg.

Største delen af musikken er originale kompositioner af Jansson selv, suppleret med gode klassikere fra ”The American Song Book”.Der er fokus på melodisk improvisation og en stærk rytmiske feeling.

Ny CD fra trioen: Just This LJ Trio Storyville/Spice of Life.

Tid: Tirsdag den 24.september kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Lars Jansson trio

Classic Rock – Billedforedrag af Jørgen Angel

– fra AC/DC til Zeppelin Historierne bag billederne

Foredraget indeholder omkring 400 af Jørgen Angels fotografier taget i perioden 1966 til 1983. Historiske rockfotos udvalgt blandt hans mere end 50.000 fotos fra perioden. Jørgen Angel fortæller hvordan han startede som rockfotograf – og hvorfor han stoppede.

Under foredraget vil Jørgen Angel vise mange unikke fotos fra rockens guldalder. Han viser et udvalg af de eneste eksisterende fotos fra Led Zeppelins debutkoncert og fortæller hvorfor Led Zeppelin havde sin verdenspremiere i en gymnastiksal på en dansk skole. Jørgen Angel fortæller også om sine møder med glam-rockeren Marc Bolan og om hvordan han blev inviteret med i studiet under en pladeindspilning.

Jørgen Angel er internationalt anerkendt som en af tidernes store rockfotografer, og har bl.a.udstilletpå gallerier i Amsterdam, Stockholm, London, og New York

Tid: Tirsdag  den 1. oktober kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Classic Rock

Bo Stiefs bedste Pladebar  

– Lidt af lydsporet til et liv med musik og passion.

Bo Stief spiller med stor glæde og brændende sine bedste cd´er og vinyler.  Bo Stief har gennem sit lange musikalske liv passioneret samlet plader på tværs af genre, og han har til dette foredrag valgt musikstykker med særlig stor betydning for ham. Bo Stief fortæller tændt om magien i hvert stykke musik. Der er knyttet vilde historier og selvoplevede anekdoter af megen forskellig art til Bos udvalgte musik. Dette foredrag appellerer til alle, der har oplevet begejstringen ved musik.  Dialog og spørgsmål er rigtig velkomne.

Bo Stief spiller ved denne lejlighed en ganske kort solobaskoncert, der relaterer til hans lange tid på musikscenen hvor han har spillet med bl.a. Miles Davis, Dexter Gordon, Stan Getz, Ben Webster samt hele den danske jazzelite.

Tid: Tirsdag  den 8. oktober kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Bo Stiefs bedste pladebar

Chief 1

Efter snart 30 år bag pulten kan man roligt sige at Chief 1 er en erfaren producer og DJ.

Musikken har altid spillet en kæmpe rolle i ”Chefens” liv og allerede som 18 årig stod han i front for det legendariske første danske rap band Rockers By Choice. Som producer har han blandt andet produceret musik for Kim Larsen, Ace of Base, Outlandish, Johnny Madsen og Sanne Salomonsen. Derudover er han manden der opdagede Nik & Jay, Humle Ridderne, Sound of Seduction og har haft et tæt samarbejde med Remee om produktionen af bandet L.I.G.A. Kom og hør Chief 1 aka Lars Pedersen i en intim fortælling om han liv og karrierer og der kommer nok også en masse god musik ud af højtaleren.

Tid: Mandag den 28. oktober kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazz historie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF-Must gratis
Køb billet: Chief 1

Rikke Thomsen – Det æ åltins koldt i København…”

Sådan synger Rikke Thomsen på sin plade “Omve’n Hjemve” – sange skrevet på sønderjysk. Det er sange om ophav, længsel og hjemstavn, sunget og skrevet med lige dele alvor og lune. At der altid er koldt i København, lader det til, at flere er enige i. For efter singlens udgivelse i marts 2019, gik historien om den 28-årige blondine med en guitar, der synger på sønderjysk, mildest talt viralt – og dagen efter pladens udgivelse, spillede Rikke “Åltins Koldt i København” live i Go’ Morgen Danmark

Hvordan er hverdagen for Rikke nu? Rejsen fra at skrive engelsksprogede popsange til at skrive musik på modersmålet? Hvordan håndterer man at gå fra “upcoming” til landskendt/anerkendt musiker? Big business og at have hjertet med?

Tid: Tirsdag den 11. november kl 19.30
Sted: Center for Dansk Jazz historie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Rikke Thomsen

Bobo Moreno og Swingtime Big Band

Swingende Julekoncert med massiv julestemningsgaranti, når Bobo Moreno og Swingtime Big Band spiller julen ind, med kendte klassikere som Let it Snow, the Christmas Song, Santa Claus is Coming to town.mm. Siden slutningen af 1980′erne, har Bobo Moreno sunget sig ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Bobo Moreno er kendt som sanger med stort S, og  som en af Danmarks bedste croonere. 

Bobo Moreno har sunget med bl.a.:Danmark Radio Big Band, Klüvers Big Band, Ernie Wilkins Almost Big Band, Bo Stief, Sanne Salomonsen, Safri Duo,  Danseorkestret og mange flere.

Støttet af DOF Musikpulje.

Tid: Torsdag den 28. november kl.19.30   
Sted: Gug kirke, Nøhr Sørensens Vej 7, 9210 Aalborg                                                                                                                                                                                                             Pris Kr. 125,-/100,-: Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Bobo Moreno og Swingtime Big Band

Close Menu
Translate »