Artist Corner er et samarbejde mellem Den Rytmiske i Nordkraft, og Læreruddannelsen UCN og høfligt hjælp fra Musikkens Hus og Center for Dansk Jazz Historie, hvis formål er at afholde arrangementer, hvor vi kommer tæt på en kunstners musik og tanker omkring den – i skarp dialog med tilskueren.

Carsten Dahl

–kunstens mange facetter 

Oplev Carsten Dahl komponere øjeblikkets musik på piano og i en åben samtale med publikum dele sin stærkt personlige fortælling og inspirerende tanker om kunstens væsen; i musikken såvel som maleriet. Carsten vil blandt andet fortælle om hvordan han har vendt en ekstremt angstfyldt barndom til at være selve motoren i et kunstnerisk virke, hvor han er kendt som en landets bedste koncertpianister og som en superskarp, men uprætentiøs og autentisk foredragsholder. De sidste 5 år har han desuden malet med stor intensitet og han vil ved denne lejlighed også tage nogle af sine billeder med og fortælle lidt om tankerne bag.            

Tid: Mandag den 7. september kl. 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Carsten Dahl

Katinka – en sangskrivers værksted

En af Danmarks nye sangerinder fortæller om hendes musik og tekster i et intimt møde mellem publikum og sange.

KATINKA Krads,  ærlighed og musikalsk eventyrlyst har etableret KATINKA som en elsket kunstner blandt det danske publikum og radiolyttere
I 2017 kom debutalbummet ’Vi er ikke kønne nok til at danse’,  hurtig opfulgt af ’Vokseværk’, hvorfra singlen ’2000 meter i frit fald’ kom i heftig rotation på både P6 Beat og P4.

Tekstuniverset er en vigtig del af KATINKAs udtryk – alle teksterne er på dansk og er bilag og udklip fra forsanger Katinka Bjerregårds egen dagbog. De beskrives som røntgenfotografier af personlige tanker og følelser – men trækker samtidig tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

Tid: Mandag den 21. september kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: KATINKA

Thomas Buttensschøn

Sanger og sangskriver. Foredrag om eget liv og HIV.

Du kender formentlig Thomas Buttenschøn allerbedst som den anmelderroste sanger og sangskriver, der for alvor slog igennem i 2006 med sit hit “Fantastiske mandag” fra pladen af samme navn. Siden da har han udgivet en masse musik i genrerne jazz, funk, pop og blues til glæde for danskerne

Thomas Buttenschøn tager i sine foredrag afsæt i bogen “I begyndelsen var døden”, og de giver derfor også et enestående indblik i hans liv. Det er en rørende historie om, hvordan han lever og voksede op med HIV, hans karriere med musik og brudstykker af kærlighed og drømme.

Det kan lyde trist, men Thomas Buttenschøn holder melankolien i hånden med den varmeste humor. Det er okay at græde, det er okay at grine – måske kommer du til at græde af grin. Foredraget bliver en kærlig og tankevækkende oplevelse for hele publikummet – måske er der også plads til musik undervejs.

Tid: Mandag den 19. oktober kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Tilmeld: Thomas Buttenschøn

Fonnesbæk/Kauflin/Svendsen

AFLYST  ny dato  23 marts 2021

– international supertrio bestående af det unge, amerikanske klavervidunder, Justin Kauflin, den danske verdensklassebassist, Thomas Fonnesbæk, samt den amerikanske toptrommeslager, Andreas Svendsen.

Både Justin Kauflin og Thomas Fonnesbæk har synæstesi (evnen til at opfatte musik som farver), der resulterer i et spændende sammenspil på ekstremt højt niveau, De 3 musikere mødtes første gang i forbindelse med en koncert på Jazzhus Montmartre i København. Justin Kauflin var begejstret over sammenspillet med Thomas Fonnesbæk, at han inviterede ham med på sine tourneer i Europa og Asien. Det blev til albummet ”Synesthesia” med duoen Fonnesbæk & Kauflin samt en kommende udgivelse med trioen.

Tid: AFLYST NY DATO 23 marts 2021
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Tilmeld: Fonnesbæk, Kauflin og Svendsen

‘Mig og Zeppelin’ ved Rockfotograf Jørgen Angel AFLYST

Når Jørgen Angel holder sit billedforedrag, bliver det ikke en leksikalsk gennemgang af Led Zeppelins liv og gerninger, men derimod en rockfotografs personlige erindringer suppleret af mange af hans berømte billeder om gruppen og dens medlemmer. Historien starter i1967 og helt op til nutiden.  Derfor har billedforedraget fået titlen ‘Mig og Zeppelin’

Jørgen Angel medbringer nogle af sine billeder til salg – ikke mindst på sin store Led Zeppelin-litografi.

http://www.angel.dk/artprint/default.html, som til halv pris, dvs. kun 300,-. Hvis man vil være sikker på at få et eksemplar, er det en god ide at forudbestille senest 10. oktober på sales@angel.dk  Så tager Jørgen Angel litografien med til dig.

Tid: AFLYST NY DATO KOMMER
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris: Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Tilmeld: Mig og Zeppelin

Jazz/rock i billeder set gennem Gorm Valentins linse

AFLYST  ny dato  i 2021 kommer

Miles Davis, Chet Baker, Oscar Peterson, Stan Getz, Prince, Leonard Cohen, David Bowie, AC/DC, Bob Dylan og Bob Marley. Der kan synes langt fra Miles Davis’ cooljazz til David Bowies fremsynede artrock, men alle de nævnte kunstnere har som minimum én ting til fælles – Gorm Valentin har udødeliggjort dem i løbet af sin 40 år lange karriere som hoffotograf på landets scener og spillesteder. I 2016 modtog Gorm Valentin en æres-hæderspris fra komponistforeningen DJBFA for sit arbejde med musikfotografi.

Denne aften vil Gorm Valentin vise og tale om fotografier af jazzmusikere, livefotos og portrætter, taget fra 1975 og frem til nu, dog med et par afstikkere til tiden før.        

Tid: AFLYST  ny dato  i 2021 kommer
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie – Kjellerups Plads 3
Pris Kr. 100,-/75,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Køb billet: Jazz/rock billeder

”Op mod Jul ” Koncert med Sinne Eeg og Swingtime

AFLYST  ny dato  i 2021 kommer

Swingende Big Band koncert i festsalen på UCN, med garanti for super swingende jazz, og en god portion jule numre så alle kan begynde at glæde sig til Jul. Der bliver spillet numre fra den Amerikanske og danske sangskat, Sinnes egne kompositioner og kendte jule klassikere som Christmas Song, Jingle Bells, m.m.

Sinne Eeg er en af Danmarks helt store og overbevisende sangere. Hun har turneret over det meste af verden. Udgivet 5 cd under eget navn og medvirket på bl.a. DR-Big Bands jule CD Merry Christmas Baby. Sinne Eeg akkompagneres af Aalborgs ældste Big Band, Swingtime Big Band, med mere end 30 års erfaring. Big Bandet har i årenes løb spillet med solister som Bobo Moreno, Jesper Thilo, Maria Carmen Koppel mm.

Gå ikke glip af en fantastisk aften.

Tid: AFLYST  ny dato  i 2021 kommer
Sted: UCN Festsal Mylius Erichsens Vej 137
Pris: Kr. 125,-/ 100,- Studerende fra UCN-musik og HF Must gratis
Tilmeld: Swingtime og Sinne Eeg

Close Menu
Translate »