Artist Corner er et samarbejde mellem Den Rytmiske i Nordkraft, og Læreruddannelsen UCN og høfligt hjælp fra Musikkens Hus og Center for Dansk Jazz Historie, hvis formål er at afholde arrangementer, hvor vi kommer tæt på en kunstners musik og tanker omkring den – i skarp dialog med tilskueren.

Sinne Eeg /Peter Spraque duo

Den danske jazzvokalist Sinne Eeg har inviteret den amerikanske guitarist Peter Sprague til en koncertrække i Danmark. De to musikeres samarbejde tog sin begyndelse under et af Sinne Eegs første ophold i USA. Siden da har de ofte optrådt sammen under Sinne Eegs mange turneer i USA. Det er nu første gang, at de to musikere spiller sammen i Danmark.
Både Eeg og Sprague er på et teknisk og musikalsk niveau, hvor stort set alt kan lade sig gøre, og deres fælles koncerter skaber et musikalsk rum uden grænser. Glæd dig til en jazzkoncert på internationalt topniveau!

Tid: Tirsdag den 17. september kl. 19.30 – 22.00
Sted: Center for dansk Jazz Historie
Pris: kr. 100,-/75,- Studerende UCN-musik og HF- Must gratis
Køb billet: Sinne Eeg og Peter Spraque

Jonah Blacksmith

Kom og oplev et intimkoncert og samtale med de to frontfigurer fra Jonah Blacksmith – brødrene Thomas og Simon Alstrup

De vil igennem aftenen fortælle om deres musik og svare på spørgsmål, der omhandler deres karriere, drømme, musikken, hvordan det hele startede og meget, meget mere.
Alt dette suppleret med smagsprøver på deres historiefortællende musik med rødder i den Thy’ske muld.

Tid: mandag den 24. september kl. 19.30
Sted: Center for Dansk Jazz Historie Kjellerupsgade 2
Pris: kr. 100,-/75,-
Køb billet: Jonah Blacksmith

Henrik Milling

Henrik Milling er født i 1968, og er kendt som både en dansk producer, dj, tv- og radiovært, for bl.a. DR. Fra slutningen af 1980’erne og gennem 1990’erne, producere Henrik Milling rap og R&B under navnet Doctor Jam. I Los Angeles havde Henrik bl.a. længerevarende samarbejde med rappere som Ice Cube, Eazy-E (NWA) og R&B sangere som Vanessa Williams, Johnny Gill og Don E. Tilsammen har hans musik rundet mere 10 millioner solgte eksemplarer.

Tid: Tirsdag d. 9. oktober kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie
Pris kr. 100,-/75,- Studerende UCN-musik og HF- Must gratis
Køb billet: Henrik Milling

De mørke sider af det menneskelige sind

Nick Cave på dansk– Musik ledsaget af ord.
Skuespiller Thomas Bang laver en teaterkoncert med nogle af Nick Caves bedste sange oversat til dansk. Forestillingen har vundet en Reumert. En del af sangene blev senere lavet i en akustisk og intim version. Ideen med at oversætte teksterne, var at fjerne det sproglige filter der kan opstå, når publikum selv skal oversætte teksterne. Med danske ord får lytteren direkte adgang til Caves voldsomme og smukke univers, som henter inspiration fra de bibelske tekster. I starten af Nick Caves karriere først og fremmest fra det Gamle Testamentes voldsomme og blodige historier. På hans senere værker det Nye Testamente, med sange om tilgivelse og overgivelse til kærligheden og længslen.

Tid: 23. oktober kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie
Pris: kr. 100,-/75,- Studerende UCN-musik og HF- Must gratis
Køb billet: De mørke sider af det menneskelige sind

John Clayton – musiker med mange talenter

En suveræn kontrabassist, men også kendt som komponist, arrangør, dirigent, producer og pædagog. Han har modtaget 1 grammy og været nomineret til 8 yderligere.
Han har spillet og spiller med så prominente kunstnere som Count Basie Orchestra, Diana Krall, Paul McCartney, Regina Carter, Dee Dee Bridgewater, Quincy Jones, Gladys Knight, Queen Latifah, og Charles Aznavour udover sit eget Big Band Clayton-Hamilton Jazz, Orchestra og Clayton Brothers.
I forbindelse med hans samarbejde med Nordkraft Big Band kommer han forbi og fortæller om sin musik og sit liv som musiker. Se mere her.

Tid: Torsdag d. 15. november kl 19:30
Sted: Center for Dansk Jazzhistorie
Pris: kr. 100,-/75,- Studerende UCN-musik og HF- Must gratis
Køb billet: John Clayton

Richard Smith (USA) & Søren Reiff (DK)

En inspirerende, intim og intens guitar-aften er på trapperne igen.
I efteråret 2012 spillede Richard Smith og Søren Reiff for første gang en eksklusiv turne sammen – en tourne med inspirerende workshops og succesfulde koncerter.
Til efteråret er der igen mulighed for at opleve Richard Smith og Søren Reiff sammen. Enten i koncertform hvor numre fra både Smith’s og Reiff’s repertoire, samt soul og jazz standards vil blive fortolket med deres virtuose guitarspil, eller i form at en skræddersyet workshop med de to herrer – glæd dig.

Tid: Torsdag den 8. november kl. 19.30
Sted: Center for Dansk Jazz Historie
Pris: Kr. 100,-/ 75,-
Køb billet: Richard Smith og Søren Reiff

Julekoncert med Veronica Mortensen og Swingtime Big Band

Der er garanti for massiv julestemning i Folkekirkens Hus, når Veronica Mortensen og Swingtime Big Band spiller julen ind med kendte klassikere som Let it Snow, The Christmas Song, Jingle Bells m.m. Veronika Mortensen er en af Danmarks store og overbevisende jazzsangerinder, som udover sin solokarriere, har spiller med Peter Vuust Quartet, Klüvers Big Band, Bohuslän Big Band og Radioens Big Band . Veronica akkompagneres denne aften af Aalborgs ældste Big Band – Swingtime Big Band, med mere end 30 års erfaring og som i årenes løb har spillet med solister som Bobo Moreno, Mark Linn, Jesper Thilo, Maria Carmen Koppel, Sinne Eeg m.m Gå ikke glip af denne dejlige koncert.

Tid: Torsdag den 29. november
Sted: Folkekirkens Hus kl. 19.30
Pris: Kr 125,/100,-
Køb billet: Julekoncert med Veronica Mortensen

Si

Close Menu
Translate »